Peelings

Peelings bestaan uit vloeistoffen met natuurlijke zuren zoals melkzuur salicylzuur en glycolzuur. Soms aangevuld met  andere werkzame ingredienten. Deze  stoffen bezitten het vermogen om de dode huidcellen te verweken waardoor het afschilferingsproces sneller verloopt. De huid wordt nu gestimuleerd om nieuwe gezonde cellen aan te maken. De huidconditie verbeterd aanzienlijk en de  diverse huidproblemen worden aangepakt.

Peelings & zuren

Elk zuur  heeft bepaalde eigenschappen, zoals het remmen van de talgproductie. Het verhelderen van pigmentvlekken, verminderen van ontstekingen tot en met het stimuleren van de aanmaak van bindweefselcellen. Voor elke huid bestaat er een geschikte peeling. Zelfs voor de gevoeligere  huid

We hebben de mildere peelings met een kortere herstelperiode en de wat diepere  met een duidelijker resultaat maar een wat langere herstelperiode.

 

Voor de peeling

Om de best mogelijke resultaten te behalen, is een goede voorbereiding van de huid op de peeling erg belangrijk. Speciaal voor degenen die peelings willen voor het verbeteren van hun huid zijn er verschillende productpakketten samengesteld die de huid voorbereiden op de peelings. Welk pakket het beste aansluit zal door de huidtherapeut bekeken worden tijdens het consult.
Als u een getinte huidkleur hebt of gevoelig bent voor pigmentvorming is het noodzakelijk een pigment-remmend middel toe te voegen aan uw thuisverzorgingsregime zowel voor, als 14 dagen na, de peelingbehandeling. Tevens mag u geen harsbehandeling in het gezicht laten uitvoeren in de laatste 2 weken voor de behandeling. Als u producten gebruikt die benzoylperoxide bevatten, dient u hier 3 à 4 dagen voor de behandeling mee te stoppen. Als u overgevoelig bent voor een koortslip raden wij aan om L-lysine supplementen te slikken voor en tijdens de kuur om een herpes uitbraak tijdens het genezingsproces te onderdrukken.

De peeling behandeling

De huidtherapeut start met het reinigen van uw huid en brengt een speciale lotion aan. Vervolgens brengt zij de peeling in meerdere lagen aan met een kwast of met gaasjes. Na het aanbrengen van de peeling zult u een paar minuten een wat prikkelend gevoel ervaren. Dit is snel weer over zodra de peeling verwijderd is. Met behulp van koude kompressen neutraliseert de huidtherapeut de peeling. Optioneel brengt zij Retinol aan om het effect te versterken en het afschilferingsproces te versnellen. Tot slot verzorgt zij de huid met nabehandelingscrème en zonnebrandcrème.

Na een peeling

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Bij de intensievere peelings ontstaat 1 tot 3 dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan tot 7 dagen aanhouden. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Dit is een normale reactie; oude huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Het is belangrijk om niet aan losse vellen te trekken of te pulken.
U dient 48 uur na de peeling zon, zweten, zware inspanning, hete baden, douches, sauna en haarkleuring te vermijden. Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met zonnebrandcrème van factor 30 of hoger tijdens en na de gehele kuur om pigmentvlekken te voorkomen. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze

Lichte peeling

Dieptereiniging met met een minimale herstelperiode.

€ 65,-

Intensieve peeling

Langere herstelperiode

€ 125,-

Medium peeling

Milde behandeling met 

€ 95,-

Acne peeling

Salicylpeeling

€ 65,-

Behandel tarieven en mogelijke combinaties