IPL-ontharing

IPL staat voor Intense Pulsed Light .het maakt gebruik van een flitslamp die een krachtige lichtflits geeft,waardoor op een veilige ,effectieve manier gewerkt wordt aan een permanente haarreductie

Vóór de behandeling

Het enrgetisch gepulseerd licht  wordt op de huid gericht, opgenomen door het pigment van het haar en komt zo bij de haarwortel terecht waar het omgezet wordt in warmte. De eiwitten rond het haar stollen waadoor vernietiging van bloedvaatjes die de haar van voeding voorzien. Binne 10-20 dagen laten de haartjes los. 

Het werkt alleen op haartjes in de groeifase,doch ook de haartjes in een andere fase zullen uitvallen . Deze raken wel beschadigd doch  gaan zich langzaam herstellen en zullen dan vaak  wat dunner terugkomen. Daarom heeft men ook altijd meerdere keren nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

De behandeling

De huidtherapeut reinigt uw huid en verwijdert desgewenst mee-eters. Vervolgens ontvet zij uw huid met een speciale lotion. Om de meeste dode huidcellen te verwijderen behandelt ze het hele gezicht met een grof geslepen kopstukje. Daarna gebruikt ze een fijn geslepen kopstukje, dat de huid heel mooi polijst. Tijdens de behandeling voelt u een plaatselijk vacuüm op de huid met daarbij een licht schavend gevoel. Aan het eind van de behandeling brengt de huidtherapeut een serum, een hydraterende crème en een zonnebrandcrème aan. Als u het wilt kan ze tot slot ook een camouflagecrème aanbrengen.

Ná de behandeling

Na de behandeling zal de huid warm aanvoelen en egale roodheid vertonen, alsof u in de zon heeft gezeten. De roodheid verdwijnt binnen een paar uur. De huid is ongeveer 48 uur extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Wij raden aan de huid goed te beschermen met zonnebrandcrème met factor 30 of hoger en de huid voorzichtig te behandelen. De huidtherapeut geeft u huidverzorgingsadvies.
Na 2 tot 4 dagen kan de huid gaan schilferen, dit is een normale reactie en een teken dat de huidcellen zich vernieuwen. Bij een intensieve microdermabrasie-behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na een aantal dagen. Probeer niet aan eventuele schilfertjes of korstjes te pulken.

Het resultaat

Direct na de behandeling is er een mooiere, zachtere huidlaag zichtbaar en voelbaar. De huid is beter gehydrateerd, oogt ‘fris’ en voelt glad aan. Doordat dode huidcellen verwijderd zijn, zullen er minder snel nieuwe mee-eters en puistjes ontstaan.
Beschadigingen worden door collageenaanmaak van binnenuit geleidelijk opgeheven, de huid krijgt steeds meer een sterker, gladder en egaler aanzien. Littekens en acné-littekens kunnen door een aantal behandelingen minder goed zichtbaar gemaakt worden, maar verdwijnen nooit helemaal.

Basis behandeling

1 behandeling incl.  herstellend masker en lichte massage.  

€ 95,-

Microdermabrasie kuur

Bij een kuur van  6 x in 3 maanden is de 6e gratis.

€ 475,-

Combinatie met een andere behandeling

Als extra dieptereiniging  in combinatie met een behandeling.

€ 25,-

Behandel tarieven en mogelijke combinaties