Microdermabrasie

Met een speciaal handstuk wordt er een stroom kristallen van medische kwaliteit over de huid gegaan. Hierdoor wordt de bovenste huidlaag verwijderd, waardoor de huid zachter, gladder en gezonder wordt. De onderliggende huid wordt door de behandeling extra gestimuleerd tot kollageenaanmaak waardoor de huid dikker en steviger wordt.

Vóór de behandeling

Microdermabrasie kan zowel diep als oppervlakkig uitgevoerd worden. Tijdens het intakegesprek bespreekt de huidtherapeut met u de intensiteit van de behandeling, zodat u weet welke huidreactie u kunt verwachten.

Bij behandeling van het gezicht vragen wij u om met een schone huid, zonder make-up, op de behandeling te komen, zodat de huidtherapeut de beschikbare tijd zo effectief mogelijk kan gebruiken.

De behandeling

De huidtherapeut reinigt uw huid en verwijdert desgewenst mee-eters. Vervolgens ontvet zij uw huid met een speciale lotion. Om de meeste dode huidcellen te verwijderen behandelt ze het hele gezicht met een grof geslepen kopstukje. Daarna gebruikt ze een fijn geslepen kopstukje, dat de huid heel mooi polijst. Tijdens de behandeling voelt u een plaatselijk vacuüm op de huid met daarbij een licht schavend gevoel. Aan het eind van de behandeling brengt de huidtherapeut een serum, een hydraterende crème en een zonnebrandcrème aan. Als u het wilt kan ze tot slot ook een camouflagecrème aanbrengen.

Ná de behandeling

Na de behandeling zal de huid warm aanvoelen en egale roodheid vertonen, alsof u in de zon heeft gezeten. De roodheid verdwijnt binnen een paar uur. De huid is ongeveer 48 uur extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Wij raden aan de huid goed te beschermen met zonnebrandcrème met factor 30 of hoger en de huid voorzichtig te behandelen. De huidtherapeut geeft u huidverzorgingsadvies.
Na 2 tot 4 dagen kan de huid gaan schilferen, dit is een normale reactie en een teken dat de huidcellen zich vernieuwen. Bij een intensieve microdermabrasie-behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na een aantal dagen. Probeer niet aan eventuele schilfertjes of korstjes te pulken.

Het resultaat

Direct na de behandeling is er een mooiere, zachtere huidlaag zichtbaar en voelbaar. De huid is beter gehydrateerd, oogt ‘fris’ en voelt glad aan. Doordat dode huidcellen verwijderd zijn, zullen er minder snel nieuwe mee-eters en puistjes ontstaan.
Beschadigingen worden door collageenaanmaak van binnenuit geleidelijk opgeheven, de huid krijgt steeds meer een sterker, gladder en egaler aanzien. Littekens en acné-littekens kunnen door een aantal behandelingen minder goed zichtbaar gemaakt worden, maar verdwijnen nooit helemaal.

Basis behandeling

1 behandeling incl.  herstellend masker en lichte massage.  

€ 95,-

Microdermabrasie kuur

Bij een kuur van  6 x in 3 maanden is de 6e gratis.

€ 475,-

Combinatie met een andere behandeling

Als extra dieptereiniging  in combinatie met een behandeling.

€ 25,-

Behandel tarieven en mogelijke combinaties